سفارش تبلیغ
صبا ویژن

ریاضیات دخترانه

مدتی قبل بود که در ویژه نامه فمنیستی یک روزنامه نفتی صبح به مناسبت روز زن مطلبی خواندم با این محتوا که دلیل ضعف دختران در ریاضی و علوم فکری محض(مانند منطق و فلسفه و فیزیک محض) نه نوع توانایی در ذهن آنها که به دلیل تربیت خانواده و اجتماع است . احتمالا نویسنده آن مقاله به پشتوانه احساسات زنانه ی ناشی از جو فمنیستی این نتایج را گرفت ! اشکالات منطقی در همین مقاله خود گواهی بر این تفاوت بود . اما قصد من نه جواب دادن به همفکران ایشان است که تنها می خواهم باب بحث را بگشایم البته نه از نوع طرفدارانه از جنسی خاص !!
« چنین به نظر میرسد که نبوغ و استعداد ریاضی بیشتر در میان پسرها دیده میشود تا در میان دختران. این میزان در حدود ? تا ?? برابر، برآورد میشود. علت این امر هنوز معین نیست »
این بخشی از مقاله ای است از هارنام سینگ از موسسه پژوهشی ارتش آمریکا برای علوم اجتماعی و رفتاری و مایکل بویل از دانشگاه ملبورن استرالیا که در مجله نوروسایکولوژی، جلد ?، شماره? چاپ شده است . مقدار تفاوت واقعا جای دقت دارد …
اما اگر فرضا بپذیریم که در جوامع شرقی به دلیل تربیت خانوادگی و اجتماعی دختران نمی توانند در ریاضیات نبوغ خود را نمایان کنند جای این سوال است که در جوامع غربی که خدا را شکر، آزادی زنان از این قید و بند های خانوادگی و اجتماعی ایجاد شده است ، چرا یک نابغه ریاضی ، منطق یا حتی فلسفه نیز بروز نکرده است ؟ مرادم نوابغ درجه یک است نه دانشمندانی درجه ? یا ? …
آری من می بینم که در دانشگاه خود ما دخترانی هستند که درسشان خوب است . حتی در المپیاد ها جهانی نیز از همین کشور خودمان شاهدیم که دختران ما نیز مدالهای جهانی می آورند . اما چرا اینها تبدیل به نابغه نمی شوند ؟ - این نکته را هم یادآوری کنم که درس خوان بودن آن هم در نظام آموزشی ما لزوما به معنی داشتن نبوغ نیست –
شاید یک دلیلش این باشد که دختران نمی خواهند نابغه باشند یا شاید علل دیگری دارد ، نمی دانم …
لازم می دانم که این نکته خیلی مهم را بگویم که حتی اگر چنین تفاوتی هم در ذهن دختران و پسران باشد این به معنی ضعف یک جنس و برتری دیگری نیست ! همانطور که نداشتن نگاه دقیق زنانه در مردان نیز به معنی ضعف مردان نیست … در مورد دقت زنانه یک مثالی بیاورم که یکی از اساتیدمان تعریف می کرد . او می گفت که با خواهرش – یا خانمش ، یادم نیست – به مهمانی رفته بودند و در همان نگاه اول همراه استادمان متوجه طرح پایه یکی از مبل ها می شود که کمی با بقیه متفاوت است اما استاد ما متوجه آن نشده بود !
برای خود من هم چنین مساله ای پیش آمده چیزهایی را مادرم دقت کرده است که سالها هم اگر من نگاه می کردم متوجه آن مسائل نمی شدم (یعنی برایم اصلا مهم نبوده است) . این ها به معنای ضعف نیست، تنها بیانگر تفاوت است . و من اصرار ندارم که چشمم را به خاطر چند شعار که جو غالب است بر تفاوت ها ببندم …





تاریخ : چهارشنبه 87/5/16 | 6:43 عصر | نویسنده : مهندس سجاد شفیعی | نظرات ()
.: Weblog Themes By BlackSkin :.