سفارش تبلیغ
صبا ویژن
چگونه صفحه نمایش  LCD سایز بالا را انتخاب کنیم

تا چند سال پیش که صفحه نمایش های LCD حاکم مطلق بازار بودند و رقیبی برای خود تصور نمی کردند، اکثر افراد صفحه نمایش های حداکثر با اندازه هفده اینچ را ترجیح می دادند. چون نه تنها این سایز تبدیل به یک استاندارد شده بود، بلکه صفحه نمایش های بزرگ تر کمیاب تر، گران تر و دارای دردسرهای بیشتری بودند.

قرار دادن یک صفحه نمایش بیست اینچ CRT روی میز کامپیوتر که حداقل نصف فضای آن را اشغال می کرد، کاربران عادی را چندان وسوسه نمی کرد. کاربران حرفه ای هم به ندرت به دنبال این مدل ها بودند. به همین خاطر صفحه نمایش های CRT با سایز بالاتر چندان مورد توجه قرار نگرفت. ولی با آمدن LCD اوضاع تا حدی تغییر کرد. اوایل LCDها به خاطر ضعف هایی که داشتند و قیمت بالا کسی را جذب نمی کردند. ولی پس از مدتی با پایین آمدن قیمت و برطرف شدن ضعف ها، استقبال عمومی از آن ها بیشتر شد.

اکنون صفحه نمایش های LCD هفده اینچ قسمت عمده انتخاب ها را تشکیل می دهند، ولی به مرور و با کم شدن اختلاف قیمت با سایزهای بزرگ تر شاهدیم که اندازه های ،19 20 و 22 اینچ هم کم کم در حال باز کردن جای خود هستند و دیگر نه فقط کاربران حرفه ای که حتی بسیاری از کاربران عادی هم ترجیح می دهند از این مدل ها تهیه کنند. در این مقاله تا حدی به بررسی نکات مهم در هنگام خرید صفحه نمایش های LCD می پردازیم و در صفحات بعد تعدادی از مدل های موجود در بازار را معرفی می کنیم. ذکر این نکته نیز ضروری است که متأسفانه مشخصات فنی دقیق بعضی از انواع مانیتورهای LCD موجود در بازار ایران وجود نداشت و به این دلیل از آن ها صرف نظر کردیم.

? سایز

در حال حاضر صفحه نمایش های سایز بالا از 19 تا 30 اینچ و حتی بیشتر هم در بازار وجود دارد. البته مدل های معمول که به آسانی در بازار یافت می شوند، 19 و 20 و تا اندازه ای 22 اینچ هستند. ولی اگر سایزهای دیگری را بخواهید باید بیشتر جست وجو کنید و در عین حال سایزها و یا مدل های اختصاصی هم که در بازار موجود نیستند، امکان سفارش دادن آن ها وجود دارد. در حال حاضر بهترین انتخاب محدوده صفحه نمایش های 19 و 20 اینچ را در بر می گیرد که قیمت و کارآیی مناسبی دارند.

? واید یا معمولی

همان طور که می دانید صفحه نمایش های واید از استاندارد 9:16 و صفحه نمایش های معمولی از استاندارد 3:4 پشتیبانی می کنند. در حال حاضر اکثر مدل های 19 به بالا با استاندارد واید عرضه می شوند. تنها پاره ای از مدل های 19 اینچ با استاندارد 3:4 را می توانید در بازار پیدا کنید. این مورد تا حدی به سلیقه هم بستگی دارد. مثلاً بسیاری از افراد مشاهده فیلمی غیر واید با صفحه نمایش های واید را به خاطر دو لبه تاریکی که در اطراف فیلم می افتد، دوست ندارند.

? زمان پاسخگویی

این قضیه همان طور که قبلاً هم بارها اشاره کردیم، یکی از مناقشه آمیزترین مسایل در صفحه نمایش های LCD محسوب می شود که باعث جنگ و دعوای زیادی بین شرکت ها هم شده است. زمان پاسخگویی در یک تعریف ساده مدت زمانی است که طول می کشد تا یک فریم جایگزین فریم دیگری شود. در صورتی که این زمان زیاد باشد، تصاویر فریم های پشت سرهم به خصوص در بازی ها و فیلم ها که تغییرات زیادی دارند روی هم می افتد و ایجاد سایه می کند. به طور کلی صفحه نمایش هایی با زمان های زیر هشت میلی ثانیه انتخاب های خوبی هستند و البته اگر هم این زمان کمتر شد که چه بهتر. البته بسیاری از شرکت ها از این قضیه استفاده تبلیغاتی می کنند. ولی با اندکی جست وجو در اینترنت می توانید مقادیر تست شده را بیابید.

? کنتراست و میزان روشنایی

کنتراست در صفحه نمایش نشان دهنده تعداد درجه های بین تیره ترین و روشن ترین رنگ است که هر چه این مقدار بیشتر باشد، تصاویر شفاف تر و با کیفیت بهتری نمایش داده می شوند. روشنایی هم نشان دهنده میزان نوری است صفحه نمایش می تواند از خود ساطع بکند که میزان بالای آن به خصوص در محیط های روشن بسیار مفید خواهد بود.

? پیکسل سوخته

پیکسل سوخته و یا مرده، پیکسل هایی هستند که ترانزیستور آن ها سوخته است و همیشه در حال نمایش یک رنگ هستند و رنگ آن ها تغییری نمی کند. هر چند ممکن است بگویید یک و یا دو پیکسل کوچک در یک صفحه نمایش بزرگ چندان قابل تشخیص نیست. ولی تا خودتان با آن مواجه نشده باشید تأثیر منفی آن را درک نمی کنید. به خصوص که از همان روز اول دچار این مشکل بشوید. اکثر شرکت های معتبر برای این مسأله گارانتی خاصی در نظر می گیرند. ولی برای استفاده از این گارانتی حتماظ باید تعداد خاصی پیکسل سوخته روی صفحه نمایش شما موجود باشد. تنها تعداد کمی هستند که گارانتی پیکسل سوخته صفر می دهند.

بنابراین بهترین راه، تست صفحه نمایش در هنگام خرید است. ما این مسئله را چندین بار تذکر داده ایم که اگر قصد خرید صفحه نمایش دارید، آن را تست کنید یا از فروشنده برای این منظور مهلت بگیرید تا در صورت وجود یک و یا دو پیکسل سوخته با دردسرهای گارانتی مواجه نشوید. برای تست آن نرم افزارهای مختلفی وجود دارد که یکی از بهترین آن ها تحت عنوان Dead Pixel Locator ا ست. تنها کافی است برنامه را اجرا نمایید و رنگ های مختلف را تست کنید تا پیکسل سوخته تحت هر رنگی که پنهان شده باشد، سریع پیدا شود.

روزنامه ابرار اقتصادی





تاریخ : چهارشنبه 90/11/19 | 2:41 عصر | نویسنده : مهندس سجاد شفیعی | نظرات ()
.: Weblog Themes By BlackSkin :.