قره یکی از قدیمیترین عوامل ضدباکتری است و فیلمهای نازک حاوی نانوذرات نقره کاندیداهای نویدبخشی برای استفاده در روکشهای ضدباکتری بهشمار میروند. حال گروهی از دانشمندان دانشگاه ویسکانسین مدیسون به رهبری نیکلاس اَبوت توانستهاند با استفاده از شکل پیشرفتهای از یک مهر لاستیکی، لایه بسیار نازکی از یک روکش ضدباکتری به ضخامت تنها چند مولکول را روی زخم بچسبانند. ناحیه «مهرشده» تا 48 ساعت خاصیت ضدباکتری از خود نشان میدهد. این روکش پلیمری شفاف حاوی ذرات بسیار ریز نقره است.
نکته کلیدی این روش فرایندی است که امکان انتقال فیلمهای نازک پلیمری پیشساخته را روی بافت زیستی نرمی همچون پوست ایجاد میکند.
این گروه از محققان در کار قبلی خود توانسته بودند محمولهای از نقره غیرسمی و در عین حال ضدباکتری را روی بستر زخم رها نمایند. آنها این کار را از طریق قرار دادن مقادیر دقیقی از نانوذرات نقره روی فیلمهای نازک چندلایهای پلیمری با دقت نانومقیاس انجام دادهاند.
آنکیت آگاروال، یکی دیگر از محققان این کار میگوید: «ساخت فیلمهای چندلایهای پلیالکترولیت (PEM) و اشباع کردن آنها با نانوذرات نقره فرایند بسیار دشواری است که شامل صدها مرحله جذب سطحی و شستشو بوده و در آن از محلولهای غیرفیزیولوژیکی همانند عوامل احیاکننده استفاده میشود. بههمین دلیل تولید مستقیم PEMها روی بافتهای زیستی (همچون بسترهای زخم) عملی نیست».
محققان برای غلبه بر این مشکل روشی ابداع کردهاند که امکان ساخت PEMهای حاوی نانوذرات نقره روی یک مهر الاستومری و سپس انتقال فیزیکی این PEMها را روی بافت زیستی فراهم میآورد. فرایند مهرزنی حدود 30 ثانیه طول میکشد. با استفاده از این راهکار بافتهای زیستی در معرض فرایندهای شدید شیمیایی قرار نمیگیرند؛ با توسعه این فرایند میتوان مولکولهای زیستفعال مختلفی را با استفاده از PEMها روی سطح بافتهای زیستی انتقال داده و از عملکردهای زیستی آنها بهره برد.
این فرایند امکان نشاندن دُز غیر سمی از نانوذرات نقره را که فعالیت ضدباکتری نیز دارند (حدود 100 برابر کمتر از مقدار مورد استفاده در باندهای زخم تجاری)، روی زخم فراهم میآورد. پس از آن مهندسان شیمی میتوانند نسخهای از این فرمول را تهیه کنند، بهنحوی که رهایش تدریجی نانوذرات نقره امکانپذیر شده و نیاز به تعویض پانسمان زخم که کاری دردناک و دشوار است، کاهش یابد.
درباره وب

http://www.telegram.me/sajjadshafiee_ir . . . رشته مهندسی پلیمر نسبت به رشتههای مهندسی دیگر تقریبا جوان است و شکوفایی آن از زمان جنگ جهانی دوم آغاز شده است. اما به دلیل کاربرد روزافزون پلیمر در صنایع مختلف، این رشته به سرعت رشد کرده و امروزه جزو یکی از رشتههای مهم کشورهای صنعتی پیشرفته میباشد. هدف رشته مهندسی صنایع پلیمر تولید کلیه محصولات پلیمری از قبیل لاستیک، پلاستیک، الاستومر، چسبها، رزین و سایر مواد مورد نیاز صنعت است. برای مثال طراحی و تولید تایر ماشین در صنایع لاستیک، لولههای پلیاتیلن در صنایع پلاستیک و انواع فایبرگلاسها در کامپوزیت به یاری متخصصان مهندسی صنایع پلیمر انجام میگیرد یا حتی در این رشته شکلدهی رزینها نیز مطرح است که برای مثال میتوان به ساخت ملامین اشاره کرد.حتی کیسههای پلاستیکی و روکش ظروف نچسب ( تفلون ) از مواد پلیمری میباشند. در واقع در رشته مهندسی صنایع پلیمر هر آنچه که به این مواد بر میگردد، مورد مطالعه و بررسی قرار میگیرد. البته پلیمرها فقط کاربرد صنعتی ندارند بلکه کاربرد پزشکی نیز دارند. مثلا اگر کشکک زانوی یک نفر آسیب ببیند و ترمیم آن امکانپذیر نباشد، شبیه به همان کشکک زانو را با مواد پلیمری درست میکنند و بر روی زانو قرار میدهند و یا دندان مصنوعی و لنزهای چشمی همه از مواد پلیمری ساخته میشوند که به این مواد پلیمری «پلیمرهای زیستی» میگویند. فرصتهای شغلی: در صنعت پوشاک پلیمرها در تولید پاپوشها، تنپوشها و کفپوشها بسیار موثر هستند. در صنایع حمل و نقل زمینی (خودروسازی، قطار و ... )، هوایی ( هواپیما و بالگرد) و دریایی (کشتیها و ...) پلیمرها حضوری چشمگیر دارند، و بالاخره در صنایع نظامی، پزشکی، کشاورزی و بستهبندی کاربرد مواد پلیمری بسیار گسترده است.بدر صنعت پوشاک نیز پلیمرها در تولید پاپوشها، تنپوشها و کفپوشها بسیار موثر هستند. در صنایع حمل و نقل زمینی (خودروسازی، قطار و ... )، هوایی ( هواپیما و بالگرد) و دریایی (کشتیها و ...) پلیمرها حضوری چشمگیر دارند، و بالاخره در صنایع نظامی، پزشکی، کشاورزی و بستهبندی کاربرد مواد پلیمری بسیار گسترده است. باتوجه به کاربرد وسیع پلیمرها در صنایع، فارغالتحصیلان این رشته تواناییهای کافی در زمینههای ایجاد و برنامهریزی واحدهای تولیدی تبدیل پلیمر خام به مواد مصرفی و اشتغا
جستوجو
ویژه مدیریت وب
نویسندگان
لینک دوستان
برچسبها وب
مدیریت (23)
عکس (4)
مدیریت در اسلام (4)
اندروید (3)
فناوری نانو (2)
و (2)
یراق کابینت (1)
کائــوچو (1)
کائوچو طبیعی (1)
کاندیدای (1)
کوبه (1)
نوستالژی (1)
قفل حیاطی (1)
قفل لوکس (1)
قفل یونیک (1)
قفل کتابی (1)
قفل کمدی (1)
گالری یراق کوبه (1)
لاهیجان (1)
مجلس (1)
مدیر موفق (1)
مرد و زن (1)
مرودشت (1)
مزایای بیوپلیمر (1)
ملامین چیست (1)
مدیریت دانش (1)
انقلاب صنعتی (1)
ایام (1)
ایران (1)
اکسترودر (1)
پاسارگاد (1)
پلی اتیلن ، (1)
پلی پروپیلن (1)
پلی ونیل کلراید (1)
ارسنجان (1)
اسلامی (1)
اسلحه پلیمری (1)
امیرکبیر (1)
پی وی سی - PVC (1)
تاسوعا (1)
تسلیت (1)
تولدم مبارک (1)
جزوه الاستومر (1)
حسینی (1)
داستان (1)
داستانهای زیبا (1)
در (1)
دستگیره درب (1)
دهمین (1)
دوره (1)
سوپر جاذب (1)
شعر (1)
شهرستان های (1)
شورای (1)
عاشورا (1)
حامیان بلک اسکین
تاریخ : جمعه 90/5/21 | 1:42 عصر | نویسنده : مهندس سجاد شفیعی | نظرات ()