وقتی قصد خرید لوازم آرایشی دارید، ممکن است پیدا کردن رنگ دلخواه که با رنگ پوستتان متناسب باشد برایتان مشکل باشد. اگر علاوه بر اینها بهدنبال یک ماده آرایشی ایمن و غیرسمی هم باشید که هیچگونه خطری برای سلامت شما نداشته باشد و بعدها شما را دچار مشکلات متعدد نسازد کار سختتر میشود. شما بهتر میدانید که باید همیشه بهدنبال مواد آرایشی غیرسمی باشید بهخصوص بعضی از لوازم آرایشی بسیار مهمتر هستند مثلا حتما باید بهدنبال رژلبی سالم باشید چون لبها یکی از حساسترین قسمتهای بدن هستند. دکتر استکی مالکان، عضو انجمن مواد آرایشی سالم و نویسنده کتاب «تنها بهدنبال صورت زیبا نباشید» میگوید: «پوست بهشدت مواد مختلف روی خود را جذب میکند و علاوه بر این، موادشیمیایی که روی لبهایتان استفاده میکنید به راحتی میتواند وارد دهان شما و بعد وارد دستگاه گوارش شود.»
بعضی از مارکها تمام مواد مصرفیشان را روی برچسب محصول تولیدی نمینویسند بنابراین یک مقدار انتخاب ماده آرایشی سالم مشکلتر میشود و نمیتوان به راحتی مواد آرایشی سمی را تشخیص داد. انجمن مواد آرایشی سالم و ایمن فهرستی از مواد شیمیایی مضر را منتشر کردهاست که در ادامه مطلب هر کدام را برای شما توضیح میدهیم.
مواد آرایشی بهداشتی را از داروخانههای معتبر خریداری کنید. مواد آرایشی و بهداشتی که در کنارههای خیابان یا مراکز غیرمعتبر با قیمتهای پایینتر به فروش میرسند چندان قابل اعتماد نیستند. تولیدکنندگان این مواد از ترکیبات ممنوعه که ارزانتر هم هستند برای ساخت مواد آرایشی کمک میگیرند و برایشان سلامت مصرفکننده اهمیتی ندارد. مواد آرایشی و بهداشتی را از مراکز معتبر با مارک شناخته شده تهیه کنید و قبل از خرید هم برچسب روی آن را بخوانید تا از نبود هر نوع ماده و ترکیب ممنوعه در آن مطلع شوید.
از مواد رایجی که در بعضی محصولها یافت میشود، میتوان به مادهای اشاره کرد که بهویژه در محصولات حاوی سورفاکتانت یافت میشود و از طریق پوست، تنفس و گوارش قابل جذب بوده و گفته میشود، علاوه بر خشکی و التهاب پوست و مخاطها، درصورت مصرف زیاد آثار سرطان زایی نیز دارد. ایزوپروپیل الکل و الکلهای مشابه که به وفور در این محصولات یافت میشود، میتواند باعث خشکی، التهاب و درماتیت آلرژیک و چروک خوردگی سریعتر پوست شود. سدیم لوریل سولفات و آمونیوم لوریل سولفات که در بسیاری از مواد آرایشی و بهداشتی یافت میشود، در دسته سورفاکتانتهای آنیونی قرار میگیرند و در اکثر مواد شوینده و کفکننده استفاده میشوند. سورفاکتانتهای کاتیونی نیز که بار الکتریکی مثبت دارند، در محصولهایی از قبیل نرم کنندهها و صاف کنندههای مو و لباس بهعنوان ضدالکتریسته ساکن وجود دارند. مصرف این مواد علاوه بر آثار التهابی و آلرژیک بر پوست و چشم، درصورت جذب سیستمیک یا خورده شدن بهطور اشتباهی میتواند آثار داخلی متعددی داشته باشد.
واژه فتالات که بهصورت Phthalates ممکن است روی برچسب رژ لب دیده شود مادهای است که در آزمایشگاه مشخص شده که باعث بهوجود آمدن اختلالات هورمونی میشود و با آزمایش روی حیوانات نیز مشاهده شد، در جنین آنها نقصهایی را بهوجود میآورد. معمولا 2 قسم از این ماده در مواد آرایشی استفاده میشود یکی بنزیل فتالات(BBP) و دیگری دیبوتیل فتالات(DBP).
برچسب مواد آرایشی خود را نگاه کنید تا در آن عبارت fragrance freeوجود نداشته باشد بهخصوص اگر پوستی حساس دارید چون این افزودنیهای خوشبو میتوانند باعث تحریک پوست شما شوند و مشکلاتی را ایجاد کنند. حتی گاهی در تولید عطر و ادکلن، باز مقدار زیادی ماده معطرکننده به محصول اضافه میشود که میتوانند باعث سردرد، سرگیجه، آلرژی پوستی و تغییرات رنگ پوست شوند. هرگاه قصد خرید یک محصول آرایشی و بهداشتی داشتید دقت کنید که روی آن عبارت fragrance free نوشته شده باشد.
فرمالدئید که در خیلی از محصولها مثل رژ لب، لاک ناخن و.. یافت میشود، میتواند باعث التهاب و تحریک پوستی شده و درصورت تماس مزمن باعث ضعف عمومی شود. رنگهای شیمیایی متعددی که در محصولهای مختلف، بهویژه در محصولهای زیبایی و آرایشی مصرف میشود، میتواند درصورت رعایت نکردن استانداردهای خاص، مشکل ساز باشد. گاهی این رنگها برای ایجاد رنگ خاصی با هم ترکیب میشوند که علاوه بر عوارض پوستی، میتواند عوارض متعدد داخلی نیز داشته باشد. بهویژه در مورد رژلب که در طول روز چند بار تکرار شده و احتمال دارد با خوردن هر نوع ماده غذایی مقداری از آن مستقیما نیز وارد بدن شود.
اگر خواستید رژلب یا هر نوع کرم مخصوص لب بخرید که روی آن ادعا شده بود که از لبهای شما در مقابل اشعههای مضر آفتاب محافظت میکند حتما روی برچسب آن را ببینید تا در آن اکسی بنزون (Oxybenzone) نباشد این ماده میتواند باعث بهوجودآمدن حساسیت یا اختلال هورمونی شود حتی میتواند به سلولها نیز آسیب برساند.
ماده بوتیل هیدروکسی که روی برچسب ماده آرایشی شما بهصورت (Butylated Hydroxyanisole) نوشته میشود بهعنوان یک ماده نگهدارنده شناخته میشود اما چندی پیش موسسه ملی سم شناسی آمریکا اعلام کرد، این ماده میتواند در انسانها منجر به سرطان شود اما متاسفانه در بسیاری از مواد آرایشی و بهداشتی مثل رژ لب و خط چشم این ماده وجود دارد.
روی برچسب رژلب را نگاه کنید و بهدنبال هر عبارتی باشید که در آن واژه paraben وجود دارد، مثلا عبارت propylparaben، ethylparabenو نشان میدهد یکی از مواد هم خانواده این ماده مضر در رژ لب وجود دارد. این ماده شیمیایی میتواند فعالیتهای غددی را کمی مختل کند یعنی به عبارت سادهتر میتواند وضعیت هورمونها را در بدن شما به هم زند.این ماده بهطور وسیعی در مواد آرایشی استفاده میشود و در واقع یک ماده نگهدارنده است که از رشد میکروبها جلوگیری میکند. این ماده همچنین در ریمل، کرمهای صورت، ضدآفتابها، دئودورانتها و....وجود دارد.
درباره وب
http://www.telegram.me/sajjadshafiee_ir . . . رشته مهندسی پلیمر نسبت به رشتههای مهندسی دیگر تقریبا جوان است و شکوفایی آن از زمان جنگ جهانی دوم آغاز شده است. اما به دلیل کاربرد روزافزون پلیمر در صنایع مختلف، این رشته به سرعت رشد کرده و امروزه جزو یکی از رشتههای مهم کشورهای صنعتی پیشرفته میباشد. هدف رشته مهندسی صنایع پلیمر تولید کلیه محصولات پلیمری از قبیل لاستیک، پلاستیک، الاستومر، چسبها، رزین و سایر مواد مورد نیاز صنعت است. برای مثال طراحی و تولید تایر ماشین در صنایع لاستیک، لولههای پلیاتیلن در صنایع پلاستیک و انواع فایبرگلاسها در کامپوزیت به یاری متخصصان مهندسی صنایع پلیمر انجام میگیرد یا حتی در این رشته شکلدهی رزینها نیز مطرح است که برای مثال میتوان به ساخت ملامین اشاره کرد.حتی کیسههای پلاستیکی و روکش ظروف نچسب ( تفلون ) از مواد پلیمری میباشند. در واقع در رشته مهندسی صنایع پلیمر هر آنچه که به این مواد بر میگردد، مورد مطالعه و بررسی قرار میگیرد. البته پلیمرها فقط کاربرد صنعتی ندارند بلکه کاربرد پزشکی نیز دارند. مثلا اگر کشکک زانوی یک نفر آسیب ببیند و ترمیم آن امکانپذیر نباشد، شبیه به همان کشکک زانو را با مواد پلیمری درست میکنند و بر روی زانو قرار میدهند و یا دندان مصنوعی و لنزهای چشمی همه از مواد پلیمری ساخته میشوند که به این مواد پلیمری «پلیمرهای زیستی» میگویند. فرصتهای شغلی: در صنعت پوشاک پلیمرها در تولید پاپوشها، تنپوشها و کفپوشها بسیار موثر هستند. در صنایع حمل و نقل زمینی (خودروسازی، قطار و ... )، هوایی ( هواپیما و بالگرد) و دریایی (کشتیها و ...) پلیمرها حضوری چشمگیر دارند، و بالاخره در صنایع نظامی، پزشکی، کشاورزی و بستهبندی کاربرد مواد پلیمری بسیار گسترده است.بدر صنعت پوشاک نیز پلیمرها در تولید پاپوشها، تنپوشها و کفپوشها بسیار موثر هستند. در صنایع حمل و نقل زمینی (خودروسازی، قطار و ... )، هوایی ( هواپیما و بالگرد) و دریایی (کشتیها و ...) پلیمرها حضوری چشمگیر دارند، و بالاخره در صنایع نظامی، پزشکی، کشاورزی و بستهبندی کاربرد مواد پلیمری بسیار گسترده است. باتوجه به کاربرد وسیع پلیمرها در صنایع، فارغالتحصیلان این رشته تواناییهای کافی در زمینههای ایجاد و برنامهریزی واحدهای تولیدی تبدیل پلیمر خام به مواد مصرفی و اشتغا
جستوجو
ویژه مدیریت وب
نویسندگان
لینک دوستان
برچسبها وب
مدیریت (23)
عکس (4)
مدیریت در اسلام (4)
اندروید (3)
فناوری نانو (2)
و (2)
یراق کابینت (1)
کائــوچو (1)
کائوچو طبیعی (1)
کاندیدای (1)
کوبه (1)
نوستالژی (1)
قفل حیاطی (1)
قفل لوکس (1)
قفل یونیک (1)
قفل کتابی (1)
قفل کمدی (1)
گالری یراق کوبه (1)
لاهیجان (1)
مجلس (1)
مدیر موفق (1)
مرد و زن (1)
مرودشت (1)
مزایای بیوپلیمر (1)
ملامین چیست (1)
مدیریت دانش (1)
انقلاب صنعتی (1)
ایام (1)
ایران (1)
اکسترودر (1)
پاسارگاد (1)
پلی اتیلن ، (1)
پلی پروپیلن (1)
پلی ونیل کلراید (1)
ارسنجان (1)
اسلامی (1)
اسلحه پلیمری (1)
امیرکبیر (1)
پی وی سی - PVC (1)
تاسوعا (1)
تسلیت (1)
تولدم مبارک (1)
جزوه الاستومر (1)
حسینی (1)
داستان (1)
داستانهای زیبا (1)
در (1)
دستگیره درب (1)
دهمین (1)
دوره (1)
سوپر جاذب (1)
شعر (1)
شهرستان های (1)
شورای (1)
عاشورا (1)
حامیان بلک اسکین
تاحالا به فهرست ترکیبات به کار گرفته شده در لوازم بهداشتی و آرایشی خود توجه کردهاید؟ حتما پیش خود فکر میکنید مواد به کار گرفتهشده در تولید این محصولات خوشبو و مغذی هستند اما همیشه اینطور نیست.
چه شامپوهایی سمی هستند؟
خطراختلالات هورمونی
به خوشبوها اعتماد نکنید
رژ لبها را نخورید!
حساسیت شدید در کمین شماست
مراقب باشید سرطان نگیرید
اختلال در فعالیت غدد
تاریخ : شنبه 90/7/9 | 8:19 صبح | نویسنده : مهندس سجاد شفیعی | نظرات ()