کد های امنیتی گوشی های موبایل
به منظور حفظ سیمکارت و گوشی تلفن همراه از دسترسی غیر مجاز ، کدهای خاصی در نظر گرفته شده است. هر کدام از این کدها کارآیی خاصی را دارد. در این ترفند قصد داریم به معرفی و بررسی این کدها بپردازیم.
Security Code :
این کد بر روی دستگاه تلفن تنظیم میشود و در گوشیهای NOKIA به طور پیشفرض برابر 12345 است. به وسیله این کد میتوان دسترسی غیر مجاز به بعضی از امکانات تلفن را محدود نمود. در گوشیهای موبایل NOKIA, اگر این کد را اشتباه وارد گردد، تلفن به مدت 5 دقیقه از پذیرش کد جدید خودداری میکند.
PIN Code :
این کد بر روی سیمکارت تنظیم میشود و برای دستیابی به آن باید به امور مشترکین شرکت مخابرات مراجعه کرد.
در ایران این کد بر روی سند سیمکارت ثبت است و به طور پیشفرض برابر 1234 است. به وسیله این کد میتوان دسترسی غیر مجاز به سیمکارت و بسیاری از قابلیتهای شبکه را محدود کرد. اگر این کد را 3 بار اشتباه وارد کنید، دستگاه روی PIN قفل میگردد و برای آزاد سازی آن نیاز به استفاده از کد PUK خواهید داشت.
PIN2 Code :
این کد نیز مانند PIN بر روی سیمکارت تنظیم میشود و برای دستیابی به آن میتوان به امور مشترکین شرکت مخابرات مراجعه نمود. در ایران این کد به صورت پیشفرض برابر 5678 تنظیم شده و از ثبت آن بر روی سند سیم کارت خودداری شده است. علت عدم ثبت، ارائه نشدن خدمات مربوط به این کد نیز به صورت فراگیر اعلام گردد. به وسیله این کد میتوان دسترسی غیر مجاز به بسیاری از امکانات شبکه را محدود کرد. اگر این کد را 3 بار اشتباه وارد کنید، دستگاه بر روی PIN2 قفل میگردد.
PUK Code :
همان طور که بیان شد، اگر دستگاه شما بر روی PIN قفل گردد، برای آزاد سازی آن نیاز به این کد دارید. برای دریافت این کد میتوانید به امور مشترکین شرکت مخابرات مراجعه نمایید. در ایران این کد بر روی سند سیمکارت ثبت شده است.
PUK2 Code :
اگر دستگاه شما بر روی PIN2 قفل گردد، برای آزادسازی آن نیاز به این کد دارید. برای دریافت این کد میتوانید به امور مشترکین شرکت مخابرات مراجعه نمایید.
Barring Password :
این کد بر روی سیم کارت تنظیم و در هنگام استفاده از سرویس مسدود سازی شماره تلفنها استفاده میگردد. برای دریافت این کد به امور مشترکین شرکت مخابرات مراجعه نمایید. گفتنی است که تمامی کدها به غیر از PUK و PUK2 قابل تغییر هستند و بدین منظور میتوانید از منوهای مربوطه تلفن همراه خود استفاده نمایید.
نحوه آزاد سازی سیم کارتهای قفل شده بر روی PIN , PIN2:
همان طور که بیان شده، اگر بار کدهای PIN و PIN2 را اشتباه وارد کنید، سیمکارت شما بر روی کد اشتباه قفل میگردد و دیگر نمیتوانید از آن استفاده کنید. برای آزاد سازی سیمکارت از قفل باید به کدهای PUK و PUK2 آگاه باشید.
نحوه آزاد سازی سیم کارت از قفل PIN:
برای این منظور کد زیر را بر روی دستگاه وارد کرده و دکمه برقراری تماس (Call) را فشار دهید. توجه نمایید که به جای کلمه PUK در کد زیر، تنها PUK Code ثبت شده بر روی سند سیم کارت را وارد نمایید. به جای عبارت New PIN ، کد PIN جدید راوارد نمایید و به جای عبارت New PIN Again ، کد PIN جدید را تکرار کنید.
نحوه آزاد سازی سیمکارت از قفل PIN2:
برای این منظور کد زیر را بر روی دستگاه وارد کرده و دکمه برقراری تماس (Call) را فشار دهید. توجه نمایید که به جای کلمه PUK2 در کد زیر، تنها PUK2 Code ثبت شده بر روی سیم کارت را وارد نمایید. به جای عبارت New PIN2 , کد PIN2 جدید را وارد نمایید و به جای عبارت New PIN2 Again ، کد PIN2 جدید را تکرار کنید.
نکته: قابل ذکر میباشد که کدهای PIN و PIN2 میتوانند حداقل 4 رقم و حداکثر 8 رقم طول داشته باشند.
منبع:سایت چاپار سافت