سفارش تبلیغ
صبا ویژن

به اعتقاد بسیاری از محققان و مخترعان جهان، امسال را می توان سال فناوری نانو نامگذاری کرد. سالی که دانشمندان به دنبال پیشرفت فناوری نانو در علوم مختلف هستند تا علم، تجارت و زندگی مردم را به سطح بالاتری ارتقا دهند.

در چنین شرایطی جام برتری جهان از لحاظ علمی و عملی در دست کسانی است که به دنبال توسعه فناوری نانو هستند.

به روایتی دیگر می توان اذعان داشته که در قرن حاضر مجهز بودن به علم نانو برای شروع هر نوع فعالیت علمی یا تجاری امری ضروری است و هیچ راهی برای گذر از این قرن وجود ندارد مگر دستیابی به علم نانو.

نانوفناوری

البته این ادعا توسط بیشتر سازمان های تحقیقاتی اثبات شده است. همچنین به اعتقاد صاحبان سرمایه و کارخانه ای تجاری دیگر تجارت از مقیاس های بزرگ گذشته و درمان آن رسیدن به مقیاس های نانویی است.

پیش بینی بسیاری از محققان صحه ای بر این مدعاست که در سال آینده بیش از 30 درصد ابزار تجاری و علمی فقط با کمک فناوری نانو ساخته خواهد شد. این در حالی است که مسؤولان مراقبت های سلامت ایالات متحده آمریکا در برنامه جدید خود اعلام کرده اند که تا پایان سال 2009 بیش از 50 درصد امور مربوط به سلامت این کشور توسط فناوری نانو حاصل می اید. صندوق علوم ملی این کشور، ارزش مالی تجارت حاصل از این علم برتر را تا سال 2015 بالغ بر یک تریلیون دلار تخمین زده است.

با وجود این ما چه باید بکنیم و تکلیف ما برای رسیدن به قطار پر سرعت علم نانو چیست؟

در این مقاله سعی کرده ایم پنج راهکار که عملکرد بیشتری دارد را به شما معرفی کنیم، شاید سال فناوری نانو بر ما نیز مبارک باشد!

راهکار اول:

 حداقل محصول رابرای اعمال عملیات نانو در سال 2008 انتخاب کنیم امسال دیگر وقت تحقیق و تفحص پایان یافته و زمان عمل فرا رسیده است.

ساخت محصولات به روش نانو نیازمند داشتن جایزه نوبل و دارا بودن گروه اجرایی مخصوص یک کشور نیست. طی سال های اخیر در دنیا میلیون ها پروژه ساخت محصولات با کمک علم نانو پیش بینی و طراحی شده که هیچ کدام به مرحله عمل نرسیده است.

جالب اینکه وقتی حرف از فناوری نانو در ساخت محصولات پیش می آید ذهن ما به سراغ ریز پردازنده های کامپیوتری یا ریز لوله های زیستی می رود. در حالی که طی سال های اخیر بیش از میلیاردها دلار صرف تولید پارچه ها و منسوجات با کمک فناوری نانو شده است.

استفاده از روکش نانویی در صنایع الکترونیکی، تصویری، شیشه ای، پلاستیک و فلزات یکی از راهکارهای مقام کردن و بالا بردن طول عمر محصولات، در مقابل مواد شیمیایی و تسهیل پاک کردن آن هاست.

لازم نیست نانو تکنولوژی را فقط در سیستم های کامپیوتری جست و جو کنید. از این علم حتی به عنوان یک آشپز نیز می توان برای طعم دار کردن غذاها  بالا بردن مدت نگهداری آن ها استفاده کرد.

راهکار دوم:

حداقل با 3 شرکت فعال در علم نانو ارتباط برقرار کرد و با آغوش باز به همکاری با آن ها پرداخت. دیگر زمان آن گذشته است که در علم فناوری تک روی کنیم. باید از یافته های دیگران حداکثر استفاده را برد و منتظر پیشنهادات جدید بود. راه را برای ابداعات جدید باز کنیم و این سندرم مرگ آور جدید که در بیشتر کارخانه ها گفته می شود "نوآوری بس است" را کنار بگذاریم. بسیاری از شرکت ها در کشور ما تحقیقات گسترده ای در زمینه نانو انجام داده اند؛ کافی است که فقط از تفکرات آن ها استفاده کرد. همچنین می توان مشارکت منصفانه ای با ان ها برقرار کرد و به تبادل اطلاعات پرداخت. اکنون ما در دنیای به بزرگی یک فندق زندگی می کنیم و دیگر زمان تک روی و خرید و فروش گذشته است. دیگر وقت آن رسیده که دست دوستی دراز کرد و به جلب اعتماد دیگر شرکت ها پرداخت.

c60

راهکار سوم:

در هر کنفرانسی که درباره علم نانو برگزار می شود حداقل 3 نفر از کارمندان شرکت را بفرستیم. به یاد داشته باشیم که ما باید سیستم خود را از لحاظ علمی به روز نگه داریم و خودمان را در غار تنهایی مبحوس نکنیم. ما می توانیم از هسته های مرکزی اتفاقات علم نانو در همین کنفرانس ها با خبر شویم  و آخرین اطلاعات مربوط به این دانش را به دست آوریم.

بدانیم که فقط با شرکت کردن در این کنفرانس ها افق امکانات و توانایی های این علم برای ما روشن می شود و این محافل جرقه های جدیدی را در افکار ما برای علم به وجود می آورد. اگر کنفرانسی که مدنظر ماست به کاربرد علم نانو در صنایع کامپیوتری یا دارویی می پردازد از رفتن به آن غفلت نکنیم، زیرا اصل، پایه های علم نانو است نه محصولاتی که در آینده ساخته خواهد شد. به عبارت دیگر در کنفرانس «الف تا ی» مربوط به نانو تکنولوژی شرکت کنیم.

راهکار چهارم:

دانشگاه ها را از یاد نبریم. آزمایشگاه دانشگاه های دولتی و غیردولتی محل مناسبی برای کشف راهکارهای جدید است و شاید گنجینه های اصلی این علم و آینده درخشان ما در همین مکان ها خفته باشند.

اگر شما فرد پولسازی باشید حتما می توانید از دریای بیکران علم در این مکان بهتر استفاده را ببرید. این موضوع را به یاد داشته باشید که در کشورمان نقص منابع علمی در مضیقه هستیم نه از نظر سرمایه های مالی.

راهکار پنجم:

شرکت ها و کارخانه های تازه کار موارد و مشکلات مختلفی دارند که با آن دست و پنجه نرم می کند. آنچه مهم به شمار می رود میزان استقامت ما در مقابل مشکلات است.

با اینکه همیشه گفته می شود مردم آسیایی سخت کوش تر از سایر قاره ها هستند، کل سرمایه گذاری که آسیایی ها برای ارتقا سطح علم نانو انجام داده اند اندازه کشور آمریکای شمالی است. به یاد داشته باشید که دستیابی به علم نانو متضمن هزینه های بسیاری است که باید پرداخته شود و قیمت گزافی را می طلبد. بنابراین به دنبال مشکلات برویم پیش از اینکه آن ها ما را غافلگیر کنند و برنامه ای منسجم برای حل هر کدام از آن ها داشته باشیم.

 

 

منبع:بزرگراه فناوری






تاریخ : دوشنبه 87/7/22 | 1:55 عصر | نویسنده : مهندس سجاد شفیعی | نظرات ()
.: Weblog Themes By BlackSkin :.