سفارش تبلیغ
صبا ویژن

معرفی شرکت سپ (سازه‌های پیش‌ساخته)

استفاده از سازه­های پیش­ساخته سبک در صنعت ساختمان با مزایای فراوان از جهات گوناگون فنی و اقتصادی همراه است و به همین جهت، امروزه این تکنولوژی در سطحی گسترده در جوامع صنعتی مورد استفاده قرار می­گیرد. مؤسسه سازه­های پیش­ساخته سبک(SAP) نیز در ایران برای ساخت واحدهای مسکونی و اداری از این شیوه استفاده می­کند. مطلب زیر حاصل گفتگوی ما با مهندس حسنی مدیر عامل مؤسسة مذکور است که در آن تاریخچه، معضلات و موفقیت­های مؤسسه بر شمرده شده است:

سابقة فعالیت­های مؤسسه س?پ

مؤسسة سازه­های پیش ساخته سبک (SAP) به عنوان یک شرکت انبوه­ساز مسکن، پروژه­های بسیاری در نقاط گوناگون کشور به انجام رسانده­است. شرکت پس از کسب تجربة مناسب در روش سنتی ساخت مسکن به این نتیجه رسید که با روش­های سنتی ساختمان­سازی نمی­توان به سطح مطلوبی از پارامترهای کلیدی نظیر سرعت ساخت­وساز، قیمت تمام­شده و کیفیت ساخت­وساز دست یافت.

از سال 72 در زمینة روش­های مدرن ساختمان­سازی در سطح بین­المللی مطالعاتی در این مؤسسه آغاز شد. به دلایل فنی و اقتصادی، روش 3D Panel مورد تأیید قرار گرفت. سبک بودن قطعات، سهولت حمل و نقل، انعطاف­پذیری در معماری و بالاخره قیمت تمام شدة پایین، از جملة دلایل انتخاب روش 3D Panel بود.

سابقة بکارگیری مصالح پیش ساخته در ایران

تکنولوژی ساختمان­سازی با استفاده از سازه­های پیش­ساخته، از سال1342 به کشور وارد شده است. ولی استفاده از این روش به دلایلی چون عدم پشتیبانی فنی (به علت وارداتی بودن خطوط تولید)، بالا بودن قیمت تمام شده و مسائل فنی (که عمدتاً ناشی از ضعف اتصالات و خطرهای ناشی از آن در هنگام زلزله می­باشد) تا مدت­ها در کشور راکد ماند. روش 3D Panel نیز ابتدا در حدود سال 1355 توسط شرکت ایران پانل از آمریکا وارد شد، ولی در سال­های بعد از انقلاب تولید این شرکت متوقف شد.

امکان سنجی ساخت در داخل کشور

برای ارزیابی امکان استفاده از تکنولوژی 3D Panel در کشور یک طرح تحقیقاتی امکان­سنجی به اجرا درآمد. در مطالعات امکان­سنجی مسائل گوناگون فنی و اقتصادی بطور جامع مورد بررسی قرار ­گرفت. حاصل طرح امکان­سنجی این بود که:

اولاً: نیازی به وارد کردن این صنعت نیست و امکان ایجاد خطوط تولید آن در کشور فراهم است.

ثانیاً: یک طرح توجیهی برای مرحلة تولید (ساخت قطعات پانلی) و مرحلة اجرا (اتصال قطعات پیش­ساخته و احداث مسکن) تهیه شد.

و بالاخره اینکه مراحل فرآیند تولید محصول شناخته شد. برای این کار یک نمونة محصول خارجی، با مهندسی معکوس دوباره طراحی شد. روش­های ساخت، مواد اولیه مصرفی و ماشین­آلات مورد نیاز این صنعت مورد بررسی دقیق قرار گرفت.

در مورد فرآیندها، عملیات کشش مفتول و جوشکاری نقطه­ای لازم بود که در کشور وجود داشت و همچنین در مورد مواد اولیه (یعنی فوم پلی­استایرن)، منابع و اطلاعات کافی در دسترس بود. برای طراحی ­سازه­ها، ابتدا با توجه به اطلاعاتی که از مهندسی معکوس بدست آمد، یک مدل کامپیوتری از پانل و نیز ترکیب پانل­ها در ساختمان به عنوان یک سازه تهیه شد و بعد از آن نمونه آزمایشی پانل ساخته شد.

ساخت نمونه­های پانل

پس از اتمام طرح امکان­سنجی و روشن شدن توجیه­پذیری طرح از لحاظ فنی و اقتصادی، مرحلة عملی کار با ساخت نمونه­های پانلی و آزمایش آنها، از سال 75 آغاز شد. همچنین مجموعه­ای مناسب از متخصصان، هم در سطح صنعتی (ساخت ماشین­آلات و ایجاد کارخانه) و هم در سطح عمرانی (برای محاسبات، طراحی و اجرا) به همکاری دعوت شدند.

همزمان با ساخت ماشین­آلات، عملیات ساخت و تجهیز کارخانه (شامل طراحی جانمایی، طراحی کارخانه، زمان­سنجی و ظرفیت­سنجی) نیز دنبال شد.

کار در دو بخش طراحی معماری و طراحی سازه گسترش داده شد. ساختمان­های پانلی به صورت Prototype طراحی شد. روش بتن­پاشی به پانل­ها با استفاده از مراجع خارجی و بر اساس استاندارد ACI در مورد بتن­های شات کریت، در مورد نحوة اختلاط و دانه­بندی بتن و درصد مواد بکار گرفته شده در آن مورد آزمایش قرار گرفت.

در سال 76 ماشین­آلات اولیة تولید، آماده بهره­برداری شد. هر چند ماشین­آلات تولید شده در این مرحله، مطابق انتظارات نبود، اما تولید با ظرفیت محدود آغاز شد.

بر اساس تئوری­های اولیه و با استفاده از پانل­های تولید شده، ساختمانی یک طبقه به طور آزمایشی طراحی شد و در ارتفاعات و شرایط سخت آب و هوایی برای آزمون قابلیت­های اینگونه ­سازه­ها ساخته شد. براساس نتایج عملی و تحلیل رایانه­ای، محاسبات تئوری اولیه اصلاح شد و محاسبات جدید، مبنای طراحی­های آینده قرار گرفت.

مشکلات مؤسسه

مؤسسه سپ در راه توسعه و بکارگیری وسیع تکنولوژی سازه­های پیش­ساختة سبک در کشور و بومی‌سازی آن، با مشکلات زیادی روبرو است که این مشکلات در تحلیل جداگانه‌ای بیان شده‌اند:

عدم توجه کافی به بومی کردن تکنولوژی، مانع از توسعه تکنولوژی خواهد شد





تاریخ : دوشنبه 87/8/6 | 1:32 عصر | نویسنده : مهندس سجاد شفیعی | نظرات ()
.: Weblog Themes By BlackSkin :.