محققان دانشگاه علم و صنعت موفق به ساخت غشاهای زئولیتی نانوحفره و تخلیص دیمتیلآمین با استفاده از این غشاها شدند. غشاهای نانوحفره تهیه شده در این پروژه، در صنایع متنوعی از قبیل صنایع تصفیه آب و فاضلاب، نفت، گاز، پتروشیمی و فناوریهای زیست محیطی کاربرد دارند. متیلآمینها نیز به عنوان محصول اصلی این پروژه در صنایع مختلفی همانند داروسازی، کشاورزی، لاستیک، ابریشم مصنوعی، و مهمتر از آنها، در صنایع دفاعی مورد استفاده قرار میگیرند.
این پروژه در قالب پایاننامه دکتری مرتضی اصغری (دانشآموخته دکتری مهندسی شیمی دانشگاه علم و صنعت) و با هدایت دکتر تورج محمدی (عضو هیئت علمی دانشکده مهندسی شیمی دانشگاه علم و صنعت) انجام شده است.
دکتر محمدی در گفتگو با بخش خبری سایت ستاد ویژه توسعه فناورینانو، اظهار داشت: "اهداف اصلی این پروژه دستیابی به دانش فنی ساخت غشاهای زئولیتی نانوحفره و نیز دانش فنی عملیات تخلیص دیمتیلآمین با استفاده از این غشاها بوده است.
محصولات اصلی بهدستآمده در این ژوهش شامل غشاهای زئولیتی نانوحفره و دیمتیلآمین تقریباً خالص است".
محمدی با بیان اینکه غشاهای زئولیتی موردنیتی بر روی پایه مولیت مشابه خارجی ندارد و دیمتیلآمین نیز به دلیل کاربردهای استراژیک و تحریمهای موجود قابل دسترس نیست، اظهار داشت: "محصولات تولیدی در این پروژه از کیفیت بسیار بالایی برخوردار هستند و قابلیت به کار گرفته شدن در صنایع متقاضی را دارند".
وی در ادامه گفتگو و تشریح نحوه انجام پروژه گفت: "در مرحله اول، مطالعه کتابخانهای در مورد انواع غشاها، روشهای ساخت آنها، سیستمهای غشایی و کاربرد آنها، همچنین متیلآمینها، روشهای تولید، خواص و کاربردهای آنها انجام شد.
در مرحله بعد، غشاهای مناسب برای جداسازی متیلآمینها و روش ساخت مطلوب این غشاها بر اساس مطالعات مرحله اول، انتخاب شدند. عملیات ساخت غشاها با تهیه مواد و تجهیزات مورد نیاز و انجام طراحی آزمایشات لازم در مرکز تحقیقاتی فرآیندهای غشایی آغاز گردید. آنالیزهای ساختاری و عملکردی غشاها در مراحل بعدی پروژه به منظور تایید کیفیت و رفع عیوب احتمالی مورد استفاده قرار گرفت و شرایط سنتز غشاها بهینه گردید. غشاهای تایید شده که در مرحله چهارم پروژه تهیه شد، در سیستم غشایی تعبیه شدند و عملیات جداسازی متیلآمینها آغاز گردید. در این مرحله نیز طراحی آزمایشها، روند دستیابی به شرایط بهینه تولید دیمتیلآمین را تسریع نمود.
در پایان نیز، دادههای بهدستآمده مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته و دانش فنی ساخت غشاهای زئولیتی نانوحفره و نیز دانش فنی عملیات تخلیص دیمتیلآمین ارائه گردیدند".
شایآن ذکر است، نتایج این کار تحقیقاتی در مجله Microporous and Mesoporous Materials (جلد 114، صفحات 154-148، سال 2008) منتشر شده است.
درباره وب
http://www.telegram.me/sajjadshafiee_ir . . . رشته مهندسی پلیمر نسبت به رشتههای مهندسی دیگر تقریبا جوان است و شکوفایی آن از زمان جنگ جهانی دوم آغاز شده است. اما به دلیل کاربرد روزافزون پلیمر در صنایع مختلف، این رشته به سرعت رشد کرده و امروزه جزو یکی از رشتههای مهم کشورهای صنعتی پیشرفته میباشد. هدف رشته مهندسی صنایع پلیمر تولید کلیه محصولات پلیمری از قبیل لاستیک، پلاستیک، الاستومر، چسبها، رزین و سایر مواد مورد نیاز صنعت است. برای مثال طراحی و تولید تایر ماشین در صنایع لاستیک، لولههای پلیاتیلن در صنایع پلاستیک و انواع فایبرگلاسها در کامپوزیت به یاری متخصصان مهندسی صنایع پلیمر انجام میگیرد یا حتی در این رشته شکلدهی رزینها نیز مطرح است که برای مثال میتوان به ساخت ملامین اشاره کرد.حتی کیسههای پلاستیکی و روکش ظروف نچسب ( تفلون ) از مواد پلیمری میباشند. در واقع در رشته مهندسی صنایع پلیمر هر آنچه که به این مواد بر میگردد، مورد مطالعه و بررسی قرار میگیرد. البته پلیمرها فقط کاربرد صنعتی ندارند بلکه کاربرد پزشکی نیز دارند. مثلا اگر کشکک زانوی یک نفر آسیب ببیند و ترمیم آن امکانپذیر نباشد، شبیه به همان کشکک زانو را با مواد پلیمری درست میکنند و بر روی زانو قرار میدهند و یا دندان مصنوعی و لنزهای چشمی همه از مواد پلیمری ساخته میشوند که به این مواد پلیمری «پلیمرهای زیستی» میگویند. فرصتهای شغلی: در صنعت پوشاک پلیمرها در تولید پاپوشها، تنپوشها و کفپوشها بسیار موثر هستند. در صنایع حمل و نقل زمینی (خودروسازی، قطار و ... )، هوایی ( هواپیما و بالگرد) و دریایی (کشتیها و ...) پلیمرها حضوری چشمگیر دارند، و بالاخره در صنایع نظامی، پزشکی، کشاورزی و بستهبندی کاربرد مواد پلیمری بسیار گسترده است.بدر صنعت پوشاک نیز پلیمرها در تولید پاپوشها، تنپوشها و کفپوشها بسیار موثر هستند. در صنایع حمل و نقل زمینی (خودروسازی، قطار و ... )، هوایی ( هواپیما و بالگرد) و دریایی (کشتیها و ...) پلیمرها حضوری چشمگیر دارند، و بالاخره در صنایع نظامی، پزشکی، کشاورزی و بستهبندی کاربرد مواد پلیمری بسیار گسترده است. باتوجه به کاربرد وسیع پلیمرها در صنایع، فارغالتحصیلان این رشته تواناییهای کافی در زمینههای ایجاد و برنامهریزی واحدهای تولیدی تبدیل پلیمر خام به مواد مصرفی و اشتغا
جستوجو
ویژه مدیریت وب
نویسندگان
لینک دوستان
برچسبها وب
مدیریت (23)
عکس (4)
مدیریت در اسلام (4)
اندروید (3)
فناوری نانو (2)
و (2)
یراق کابینت (1)
کائــوچو (1)
کائوچو طبیعی (1)
کاندیدای (1)
کوبه (1)
نوستالژی (1)
قفل حیاطی (1)
قفل لوکس (1)
قفل یونیک (1)
قفل کتابی (1)
قفل کمدی (1)
گالری یراق کوبه (1)
لاهیجان (1)
مجلس (1)
مدیر موفق (1)
مرد و زن (1)
مرودشت (1)
مزایای بیوپلیمر (1)
ملامین چیست (1)
مدیریت دانش (1)
انقلاب صنعتی (1)
ایام (1)
ایران (1)
اکسترودر (1)
پاسارگاد (1)
پلی اتیلن ، (1)
پلی پروپیلن (1)
پلی ونیل کلراید (1)
ارسنجان (1)
اسلامی (1)
اسلحه پلیمری (1)
امیرکبیر (1)
پی وی سی - PVC (1)
تاسوعا (1)
تسلیت (1)
تولدم مبارک (1)
جزوه الاستومر (1)
حسینی (1)
داستان (1)
داستانهای زیبا (1)
در (1)
دستگیره درب (1)
دهمین (1)
دوره (1)
سوپر جاذب (1)
شعر (1)
شهرستان های (1)
شورای (1)
عاشورا (1)
حامیان بلک اسکین
تاریخ : دوشنبه 87/8/6 | 1:38 عصر | نویسنده : مهندس سجاد شفیعی | نظرات ()