اولین اساماس در سال 1992 توسط بریتنیل پاپوورس به مدیر اپراتور وُدافون، ریچارد جرویس در مهمانی کارمندان در شب کریسمس ارسال شد که متن آن این بود: «کریسمس مبارک»!
در سال 1992 نوکیا 1011، یکی از اولین گوشیهای موبایل با شکل ساده (Candy Bar)، تنها امکان شصت دقیقه مکالمه به کاربر میداد. حافظه این گوشی فقط برای ذخیره 99 شماره مخاطب کافی بود و یک صفحهنمایش کوچک سیاه و سفید داشت.
مقایسه آن با Lumia 800 امروز مثل مقایسه خودروی فورد مدل T با شاتل فضایی در تمامی زمینهها است؛ به استثنای یک مورد: امکان تایپ و ارسال پیام. امسال بیستمین سالگرد تولد پیام کوتاه است که بر خلاف دیگر فناوریهای کاربردی به ندرت طی دو دهه گذشته تغییر کرده است.
برای جشن گرفتن تاثیر حیرتانگیز پیام کوتاه بر دنیا، ده حقیقت تعجبآور در مورد پیامهای کوتاه در این مطلب ذکر میشود:
یک:
پدر اساماس، "ماتی ماکونن"، یک مهندس فنلاندی است. او در سال 1984 در یک پیتزافروشی در کپنهاگ، وقتی برای شرکت در کنفرانسی در مورد آینده ارتباطات موبایلی به دانمارک آمده بود، ایده سرویس پیامرسانی برای گوشیهای دیجیتال GSM به ذهنش خطور کرد. متاسفانه او هرگز برای این کار پیشگامانه دستمزدی دریافت نکرد، زیرا حق امتیاز این ایده را به ثبت نرسانده بود.
دو:
یک سال بعد، فرمت 160 کاراکتری توسط محققی در زمینه ارتباطات به نام فریدهام هیلبرند تعیین شد. او در حالی که سعی میکرد این فناوری را استاندارد کند و به تلفنهای همراه امکان انتقال و نمایش پیامها را بدهد، متوجه شد که میانگین جملات یا سؤالات تنها به 160 کاراکتر نیاز دارد.
سه:
اولین اساماس در سال 1992 توسط بریتنیل پاپوورس به مدیر اپراتور وُدافون، ریچارد جرویس در مهمانی کارمندان در شب کریسمس ارسال شد که متن آن این بود: «کریسمس مبارک».
چهار:
امروز ارسال پیام بیشترین استفاده را در میان سرویسهای انتقال اطلاعات توسط تلفن همراه دارد؛ به طوری که 74 درصد از همه موبایلهای سراسر جهان را شامل میشود یا به عبارت دیگر، 4/2 میلیارد از 3/3 میلیارد مشترک از طریق ارسال پیام ارتباط برقرار میکنند.
پنج:
در سال 2010 مردم رقم اعجابانگیز 1/6 هزار میلیارد پیام کوتاه ارسال کردند؛ یعنی 192 هزار پیام کوتاه در هر ثانیه! میزان درآمد صنعت در ارسال پیامهای کوتاه 114 میلیارد و ششصد میلیون دلار در سال بوده است.
شش:
تحقیقات نشان میدهد که اساماسبازی هنگام رانندگی دو برابر خطرناکتر از رانندگی در حالت غیرعادی است.
هفت:
ارسال پیام زبان ویژه و جدیدی ایجاد کرده است که هدف آن کوتاه کردن تعداد کاراکترها است. محققان زبانشناس بر این عقیدهاند که استفاده از زبانهای عامیانه و اختصاری مانند چیزی که در زبان اساماس میبینیم در آینده منجر به تضعیف ادبیات و غلط دیکتهای و هجی کردن نادرست کلمات در میان کودکان شود.
هشت:
از دلایل اصلی موفقیت اساماس این است که با همه گوشیها میتوان پیام کوتاه ارسال کرد و فعال کردن آن نیاز به چیزی ندارد. اساماس مقرونبهصرفه و ارزانتر از تماس تلفنی و استفاده از آن راحت است.
نه:
مردم هم به طور اعجابانگیزی در این شیوه برقراری ارتباط تبحر پیدا کردهاند. در سال 2005 سونجا کریستیانسن از نروژ رکورد سریعترین تایپیست پیام کوتاه را به ثبت رساند.
ده:
تایپ پیام منجر به عارضه تنوسینوویتز میشود که نوعی التهاب انگشت شست دست است و در اثر تایپ مداوم پیام ایجاد میشود.