سفارش تبلیغ
صبا ویژن

مرغ همسایه غاز نیست!

این مرغه یا غاز؟!ممکن است این فکر که دیگران در شرایط بهتری از شما قرار دارند، خوش بخت تر و خوش شانس ترند، از نعمت های بیشتری برخوردارند و در زندگی شان هیچ مشکلی ندارند، مدت ها ذهن شما را به خود مشغول کرده باشد. این نوع طرز فکر سبب می شود که دائما بخواهید خود را با دیگران مقایسه کنید. اما چیز دیگری است. اشکال کار در شیوه ی تفکر شماست. فیلتر ذهنی روشی است که شما با استفاده از آن سعی می کنید برخی اطلاعات را نادیده بگیرید و برخی دیگر را پر رنگ کنید. این کار به تحریف اطلاعات منجر می شود و سبب می گردد که نتوانید واقعیتها را آنگونه که هست ببینید. برای مقابله با تحریف شناختی به کارگیری تکنیک های زیر می تواند مفید باشد:

تفکر همه یا هیچ را کنار بگذارید

هیچ چیز سیاه و سفید و مطلقی وجد ندارد، همه چیز نسبی است. بنابراین نمی توان انسانها را صرفا در دو طبقه ی سیاه و سفید یا بد بخت و خوش بخت جای داد.به یاد داشته باشید که قانون خوش بختی نسبی است و هیچ کس صد در صد خوش بخت یا بد بخت نیست. بسیاری از افرادی که شما در ظاهر آنها را در طبقه ی بد بخت قرار می دهید، ممکن است واقعا بد بخت نباشند، بلکه از نعمت هایی در زندگیشان بهره مند باشند که شما از آنها بی خبرید. از طرفی بسیاری از افرادی که در ظاهر بسیار خوش بخت به نظر می رسند نیز ممکن است در زندگیشان با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می کنند و دلیلی نمی بینند در مورد آن با شما یا دیگران حرف بزنند.بنابراین لازم است در دسته بندی انسانها به جای استفاده از دو طبقه ی سیاه و سفید، افراد را بصورت طیف دسته بندی نمایید.

خود را با دیگران مقایسه نکنید

مقایسه کردن خود با دیگری غیر منطقی است، زیرا شما بی تردید از نظر تاریخچه ی زندگی و موقعیت فعلی با دیگری در یک سطح نیستید.بنابراین چنین مقایسه ای غیر منصفانه است و شما را به نتایج نادرستی می رساند و به اعتماد به نفس شما لطمه خواهد زد.به جای این کار، امروز خود با دیروزتان مقایسه کنید.

بر اساس ظاهر دیگران درباره ی آنان قضاوت نکنید

قضاوت در باره ی دیگران بر اساس ظاهر داوری درستی نیست و نمی توان صرفا با قضاوت درباره ی ظاهر افراد به نتایجی راجع به شخصیت و رفتار آنان رسید.برای مثال عده ای ممکن است با دیدن امکانات مادی ظاهری یک فرد به این نتیجه برسند که او خوش بخت است، در حالی که خوش بختی احساس رضایت درونی است و ربطی به امکانات بیرونی ندارد. از طرفی افرادی هم هستند که علیرغم مشکلات فراوان سعی می کنند ظاهر خود را حفظ کنند. این دسته افراد کسانی هستند که به اصطلاح ظاهر خود را با سیلی سرخ نگه می دارند و مایل نیستند سفره ی دل خود را پیش هر کسی باز کنند و دیگران را در مشکلات خود سهیم کنند. افرادی هم هستند که در ظاهر خود را خیلی خوب و کامل و بدون نقص نشان می دهند اما ممکن است واقعا اینگونه نباشند و در دراز مدت متوجه شوید که بسیار خود خواه، دیگر آزار و پرخاشگرند.بنابراین، برای قضاوت در مورد افراد نباید عجله کرد، بلکه باید افراد را در موقعیت های مختلف و برای مدت زمان طولانی مورد مشاهده قرار داد تا به جمع بندی درستی در باره ی آنان رسید.

با گذشته ی خود رقابت کنید

برای سنجش پیشرفت خود نیازی نیست که به دیگران نگاهی بیندازید تا متوجه جایگاه خود شوید بلکه اگر نگاهی به گذشته ی خود بیندازید و ببینید مسیر زندگی را در این سالها چگونه طی کرده اید؟ قبلا کجا بودید و در حال حاضر در کجا قرار دارید؟ بدون شک متوجه خواهید شد که آیا از فرصت های زندگی استفاده کردید و رشد کردید یا فرصت ها را از دست دادید و در جا زدید.

با احساس حسادت نسبت به دیگران مقابله کنید

اگر نسبت به کسی حسادت می ورزید،از خودتان بپرسید چه چیزی سبب می شود که نتوانم نقاط قوت دیگران را ببینم؟ چه ضعفی در من است که مرا از دیدن نقاط قوت و ضعف دیگران باز می دارد؟ اگر کسی نسبت به من احساس حسادت داشته باشد، در مورد او چه فکری می کنم و چه احساس و رفتاری خواهم داشت؟ به این تکنیک همدلی می گویند، یعنی اینکه بتوانید خود را در جای طرف مقابل قرار بدهید و مسئله را از دیدگاه او ببینید. مطمئنا شما هم از اینکه مورد حسادت قرار بگیرید خوشحال نمی شوید و این را حق مسلم خود می دانید که از مواهب و نعمت هایی برخوردار باشید. بنابراین هرگاه نسبت به کسی احساس حسادت داشتید به خودتان بگویید، او در جایی است که باید باشد حتما شایستگی آن را داشته است و مطمئنا برای رسیدن به این جایگاه و موقعیت تلاش زیادی کرده است.        

به مواهبی که خداوند به شما داده است فکر کنید

فکر کردن در باره ی نعمت های خدادادی و مواهبی که در زندگی در اختیار شما گذاشته است می تواند دیدگاه شما را نسبت به خودتان و دیگران تغییر دهد به این ترتیب، احساس خواهید کرد که آنقدر هم که فکر می کنید در وضع بدی قرار ندارید و فرد نسبتا خوش بختی هستید.برای تاثیر بیشتر می توانید فهرستی از مواهب زندگی را در کاغذی بنویسید  و همیشه با خودتان به همراه داشته باشید و در مواقع لازم به آن نگاه بیندازید.






تاریخ : سه شنبه 87/4/18 | 11:24 صبح | نویسنده : مهندس سجاد شفیعی | نظرات ()
.: Weblog Themes By BlackSkin :.